Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde kâin yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı bırakma etmelerini Bina muhtevai yangın merdivenleri, insanoğluın binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını katkısızlar ve ivedili keyfiyet tahliyesini kolaylaştırır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Kapının güzel duyu bünyesı ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı bedelı duraksız olarak etkilemektedir.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında tütün boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, esrarın tahliyesini sağlayarak insanların elan güvenli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte Yangın Çıkış Kapısı ve onaylanmaktadır.

Bu makalede, yangın merdiveni kapılarının nite olması gerektiği, konulevleri ve emniyet standartları için teferruatlı bilgileri bulabilirsiniz.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi durum anında bapnın olanaklı olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı kabahatsiz esenlayacak şekilde Yangın Merdiveni Kapısı takılması gereken parçadır.

Yangın bapları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Montaj: Yangın kapısı, Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul tamam şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdivenlerinin kifayetli enliliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da mütenasip boyutlarda olmalıdır.

Report this wiki page