2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Montajı Ne Yapılır? Her binanın ehil olduğu alan ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir ekipler aracılığıyla strüktürlmaktadır.

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Ancak adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Kanatlar ortamında mutabık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin takviye plakaları mevcuttur.

üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve kârlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı dört dörtlük katkısızlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçerge.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler delik önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme eylemek ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden sorumlu özel kuruluşlardan düşün başlamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına iyi yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına yakışır türler tercih edilebilir.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Yangın kapısı istanbul fiyatı Aynı zamanda binanın bir sulpndaki duman, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların gayrı katlara geçişini hapsetmek yahut muhtemel başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu yapının sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page